Saffron : a global history / Ramin Ganeshram
نوع المادة : نصالسلاسل:The Edible seriesتفاصيل النشر:London : Reaktion books, 2020 وصف:(142 p.)تدمك:- 978-1-78914-330-0
- 641.3383 23E
- 640
نوع المادة | المكتبة الحالية | المجموعة | رقم الطلب | رقم النسخة | حالة | تاريخ الإستحقاق | الباركود | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Livre | Bibliothèque centrale En accès libre | Collection générale | 640 / 344 (إستعراض الرف(يفتح أدناه)) | 1 | المتاح | 000007841736 |
Browsing Bibliothèque centrale shelves, Shelving location: En accès libre, Collection: Collection générale إغلاق مستعرض الرف(يخفي مستعرض الرف)
Bibliogr. p. 125-131
Explore the dramatic history of the world's most expensive spice in Saffron: A Global History. Literally worth their weight in gold, sunset-red saffron threads are prized internationally. Saffron can be found in cave art in Mesopotamia, in the frescoes of ancient Santorini, in the dyed wrappings of Egyptian mummies, in the saffron-hued robes of Buddhist monks, and in unmistakable dishes around the world. It has been the catalyst for trade wars, as well as smuggling schemes, and used in medicine and cosmetics.
لا توجد تعليقات على هذا العنوان.
تسجيل الدخول إلى حسابك لنشر تعليق.